Gilles Luyendijk

Ren voor Niels: Een eerbetoon aan vriendschap en zelfmoordpreventie

In augustus 2022 verloor ik mijn beste vriend, Niels van Rooijen. Niels en ik ontmoetten elkaar op SKADI, we gingen samen roeien, coachen, studeerden samen, gingen samen het SKADI bestuur in en woonden ook bij elkaar. Zijn overlijden heeft een diep impact gehad op mij en velen om hem heen. Niels was een energieke persoonlijkheid, hij stond altijd klaar om anderen te helpen en met een glimlach op zijn gezicht. Maar achter die glimlach verborg hij zijn pijn, een pijn die uiteindelijk te zwaar werd om te dragen.

Het was ontzettend moeilijk om iemand waar je veel om geeft te zien worstelen met depressie, en het gevoel van machteloosheid dat daarbij komt kijken zal ik nooit vergeten. Het doet pijn om te beseffen dat je niet in staat bent om iemand die zo dicht bij je staat te helpen, en het is ook ontmoedigend om te zien hoe weinig begrip er soms is voor mensen met depressie in onze directe omgeving.

Na Niels’ overlijden heeft het AD met Niels’ zusje Inge gesproken, het uitgebreide verhaal over Niels kan je hier lezen. (gratis versie)

Het afgelopen jaar heb ik veel nagedacht over hoe we meer aandacht kunnen vragen voor geestelijke gezondheid, zelfmoordpreventie en de waardevolle steun die organisaties zoals Stichting 113 bieden aan mensen die worstelen met zelfmoordgedachten. Daarom heb ik besloten om op 14 april, ter ere van Niels, voor de eerste keer deel te nemen aan de Rotterdam Marathon. De ¼ marathon was de laatste wedstrijd waar Niels aan mee heeft gedaan, en die hebben wij samen gelopen. Het parcours heeft voor mij daarom een speciale betekenis.

Niels’ overlijden heeft me doen inzien hoe belangrijk het is om te praten over mentale gezondheid en om hulp te zoeken wanneer dat nodig is, en op tijd te ontvangen. Stichting 113 doet fantastisch werk door mensen een luisterend oor te bieden en te helpen bij het vinden van hoop en steun.

Ik nodig je uit om meer te leren over het werk van Stichting 113 en om samen met mij deze organisatie te steunen. Op deze pagina kun je een donatie doen, alle bijdragen gaan rechtstreeks naar Stichting 113 en maken een direct verschil in het leven van mensen die het nodig hebben.

Alvast bedankt voor je steun, laten we samen het taboe rond zelfmoordpreventie doorbreken en hoop en steun brengen aan hen die het nodig hebben.

 

Denk je aan zelfdoding? Neem dan 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl

21/04/2024
20:41

Angenietje

Bekijk alle

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
  Bekijk alle
15/03/2024 | 19:43

Ren voor Niels: Een Missie van Hoop en Steun

Beste vriend, familie en supporters, Ik ben overweldigd door de ongelofelijke steun die ik heb ontvangen voor mijn sponsoractie ten behoeve van Stichting 113. Binnen slechts 16 uur hebben we de grens van 1000 euro al overschreden, en dat is volledig te danken aan jullie vrijgevigheid en support. Hartelijk dank aan iedereen die heeft bijgedragen! Jullie steun betekent ontzettend veel voor mij en voor Stichting 113, en ik ben zo dankbaar voor alle donaties, berichten van aanmoediging en het delen van mijn verhaal.  Vanwege dit geweldige succes heb ik besloten mijn oorspronkelijke doel te verhogen naar 2500 euro. Met jullie steun weet ik zeker dat we dit doel kunnen bereiken en nog meer levens kunnen beïnvloeden met hoop en steun. Laten we samen blijven vechten voor geestelijke gezondheid, zelfmoordpreventie en het doorbreken van stigma's. Nogmaals, ontzettend bedankt voor jullie steun en laten we doorgaan met het maken van een verschil! Met dankbaarheid,

Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor preventie van suïcide. Onze missie is een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. Jaarlijks voorkomen wij met elkaar vele suïcides, wanneer zelfdoding beter bespreekbaar wordt.