H
Henk Loopt Rondjes

Ik kom in actie voor 113 Zelfmoordpreventie

In 2023 meldde het CBS dat bij jongeren onder de 30 jaar zelfdoding de meest voorkomende doodsoorzaak is. Vooral bij jongvolwassen mannen komt suïcide relatief vaak voor. Van alle tieners die in 2022 overleden, overleed 1 op de 5 aan zelfdoding. Ook bij twintigers was zelfdoding de belangrijkste doodsoorzaak. Bij deze groep ging het zelfs bij 1 op de 3 sterfgevallen om zelfdoding.

Dit zijn heftige cijfers. Ik ga op 8 maart hardlopen om dit onder de aandacht te brengen en om geld in te zamelen voor Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Mijn uitdaging is dat ik zoveel mogelijk rondjes van 6,7 kilometer ga lopen, waarbij er voor elk rondje 1 uur staat. Haal ik de 6,7 kilometer niet binnen het uur, dan stopt de uitdaging. Ik hoop mijn vorige afstandsrecord van 150 kilometer te verbreken en om minimaal 24 uur in touw te zijn.

Wil je mij sponsoren? Dat kun je dan doen via deze site!

Wil je op de hoogte gehouden worden van hoe het gelopen is? Vink dan bij het doneren het vakje aan met: Mijn contactgegevens delen met de initiatiefnemer van deze actie, zodat deze mij bijvoorbeeld een bedankje mag sturen.

19/03/2024
14:05

Anoniem

Bekijk alle

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer

Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor preventie van suïcide. Onze missie is een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. Jaarlijks voorkomen wij met elkaar vele suïcides, wanneer zelfdoding beter bespreekbaar wordt.