R
Richard Franssen

Mont Ventoux 2023 - Elly 2013

Beste mensen,

Vrijdag 15 november 2013, op die dag verloor ik mijn vrouw, moeder van onze drie kinderen en mijn maatje Elly door zelfdoding.

Mijn lijflied is geworden van Blof, "Zo stil" om muzikaal uit te leggen wat er dan op je afkomt.

Zij zag geen andere uitweg in haar leven ondanks goede professionele begeleiding en de liefde van haar gezin en vele vrienden.

Dit jaar is het 10 jaar geleden. De lege plek, het gemis blijft. Maar ook de mooie momenten en herinneringen aan een prachtig mens.

In mijn omgeving heb ik gemerkt dat het onderwerp zelfdoding (vind de benaming zelfmoord niet prettig en inhoudelijk minder juist) nog altijd heel gevoelig ligt. Een soort taboe is en blijft. Belangrijk genoeg om hiervoor op welke manier dan ook aandacht te vragen.

Vrijdag 22 september aanstaande wil ik de Mont Ventoux met de racefiets bedwingen en aandacht vragen voor het goede werk van 123zelfmoordpreventie.

Graag wil ik jullie vragen, lieve mensen, dit initiatief financieel te ondersteunen. Jullie kunnen doneren via de actiepagina Mont Ventoux 2023 - Elly 2013. 

Mochten jullie aanvullende vragen hebben, ben ik altijd bereikbaar.

Mag ik jouw ondersteuning rekenen? Tenslotte ben ik ook al sinds januari 2023 bij Sportschool Fitnessenzo in Born aan het trainen.

Samen gaan we er een succes van maken!

Met vriendelijke groet,

Richard

27/09/2023
21:41

Olga

Bekijk alle

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
  Bekijk alle
22/09/2023 | 18:33

De Mont Ventoux is bedwongen. Merci beaucoup ❤️

Vanochtend werd vanuit Carpantras met de auto, zoon Etein, dochter Judith met kleinkind Hugo en Richard, de start gemaakt naar Bedoin. Bedoin is de startplaats van onze uitdaging om de Mont Ventoux te gaan beklimmen. Vlak voor het dorp worden de fietsen van het dak gehaald voor Erwin en papa Richard. Prachtig weer en genieten van de aanwezigheid van kinderen en kleinkind!! Wat wil ik meer!? Het leven leven is in essentie simpel! Effe een filosofie-tje voor de beklimming. De beklimming kent een mijn inziens en ervaring een rustige start tot de haakse bocht waar het 🌳 bos begint. Opa Richard in het berenbos denkt Hugo!! Een stuk van 10 kilometers met stijgingspercentage tussen 9 - 10 %. En voorwaar ik zeg jullie "heftig!". ik probeer een cadans te zoeken in trap omwentelingen en staan danwel zitten! Ik neem mij de goede tips van Twan en Hans ter harte (waar mogelijk)! Trappen op souplesse kerel! Merci mannen en vrouwen van team Fitnessenzo Born.👌 Eerlijk is eerlijk, dat lukt niet altijd! Gelukkig rijd Erwin mee en coacht mij mij op moeilijke momenten! Ook helpt hij bidonnen en gellies te verstrekken. Topcoach! En als klap op de vuurpijl staan op diverse plaatsen in de beklimming Hugo en Judith! Ze schreeuwen mij de berg op! Dat geeft energie. Top 😘🍀 En na 2.37 uur, oh nee tijd is niet belangrijk bereiken wij de top en genieten van de geslaagde expeditie! Mensen het was een super tijd en jullie hebben ervoor gezorgd dat we deze challenge tot een goed einde brachten! Bedankt voor jullie steun, reacties, donaties, welgemeende tips en zoveel oprechte aandacht en steun! Een Merci beaucoup schiet eigenlijk te kort om dat juist ✅ en volledig te omschrijven! ❤️❤️❤️ Met lieve groet Richard               

Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor preventie van suïcide. Onze missie is een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. Jaarlijks voorkomen wij met elkaar vele suïcides, wanneer zelfdoding beter bespreekbaar wordt.