Wouter van Haperen

Ik kom in actie voor 113 Zelfmoordpreventie

Dagelijks is voor vijf Nederlanders de lijdensdruk te hoog en het leven ondraaglijk. Zij maken op eenzame wijze een einde aan hun leven. Voor jongeren is dit zelfs de belangrijkste doodsoorzaak.

'Eenzaamheid': in mijn werk als psycholoog hoor ik vaak dat dit het gevoel is dat gedachten aan de dood met zich meebrengt. Een gevoel dat ik in aanloop naar de marathon niet ervaar. Want, er wordt gevraagd hoe de voorbereidingen gaan en of ik het nog volhoud. Ik voel me gesteund, ik voel verbinding en liefde. Iets wat mensen die nadenken over de dood veel meer nodig hebben dan ik.

Daarom is het belangrijk dat er meer wordt gesproken over suïcide, zodat het stigma vermindert. In mijn spreekkamer hoor ik dat praten hierover oplucht, dat er weer meer ruimte ontstaat in het hoofd en dat het minder alleen voelt. Het leegt eventjes die spreekwoordelijke emmer die overloopt wanneer die ene vraag wordt gesteld: 'Denk jij wel eens na over de dood?'.

Op 19 mei 2024 ren ik de marathon in Breda. Voor eenieder die nu eenzaam strijdt, voor diegenen die er niet meer zijn, en voor de nabestaanden.

Met de ingezamelde gelden kan er meer aandacht komen voor suïcidepreventie. Tevens kunnen onderzoeken gericht op de preventie van suïcide financieel gesteund worden.

Bedankt voor de donatie en het lezen van bovenstaande tekst. Mogelijk verlaagt het de drempel om ook eens het gesprek aan te gaan met jouw omgeving over dit onderwerp.

18/04/2024
23:05

Loes

Bekijk alle

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer

Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor preventie van suïcide. Onze missie is een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. Jaarlijks voorkomen wij met elkaar vele suïcides, wanneer zelfdoding beter bespreekbaar wordt.