Alicia Gieskes

Ik kom in actie voor mentale gezondheid!

Hi allemaal,

Ik ben Alicia Gieskes, ik ben 16 jaar oud, finalist MISS TEEN NEDERLAND en  ik zet me in voor mentale problemen (bij voornamelijk jongeren.)

 

waarom doe ik dit? 
Ik doe dit omdat ik helaas zelf ook heel lang last gehad heb van een depressie! In het begin had ik veel moeite met hulp zoeken of met een vertrouwd persoon te praten! Ik dacht altijd dat ik anders gezien zou worden of dat ik gek was! Gelukkig heb ik na een tijdje de juiste hulp gevonden, maar dit is niet voor iedereen het geval. Tegenwoordig zijn er ontzettend lange wachtlijsten voor de juiste hulp! Dit is omdat steeds meer mensen last krijgen van depressieve gevoelens maar er steeds minder hulpverleners zijn! Ik zet me hier voor in omdat iedereen recht heeft op bijpassende hulp!

Als finaliste van MISS TEEN NEDERLAND wil ik mijn platform gebruiken om mensen meer bewuster te maken van dit problemen. Ik wil mensen inspireren met mijn verhaal maar ook helpen. Ik ben dan geen hulpverlener maar kan wel een luistert oor zijn, of advies geven. 

Ik hoop mijn boodschap door te geven en mensen te helpen die het nodig hebben, ik ben na 2,5 jaar er grotendeels uit gekomen, maar het blijft altijd een litteken! Toch ben ik hier sterker uit gekomen... 

wat is 113 en wat doet deze organisatie? 

Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor preventie van suïcide. Onze missie is een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. Wij zijn ervan overtuigd dat er jaarlijks honderden suïcides meer kunnen worden voorkómen wanneer zelfmoord beter bespreekbaar is en de zorg innovatiever en menselijker wordt georganiseerd. Ik ben dankbaar dat naast hulpverlening zoals ggz er ook een stichting is waar je terecht kan! 

Dit zijn een paar redenen waarom ik me hier voor inzet! Mocht je mijn eigen verhaal willen lezen of meer te weten willen komen waarom ik me hier voor inzet? Je kan meer te weten komen op mijn Instagram: AliciaGieskes_ 

bedankt dat u de tijd nam om te lezen overmijn inzet voor 113! 🫶 

 

Liefs, 

Alicia Gieskes.

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
  Bekijk alle
15/05/2024 | 10:59

𝐌𝐢𝐣𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐡𝐚𝐚𝐥 𝐚𝐜𝐡𝐭𝐞𝐫: 𝐧𝐨𝐭 𝐛𝐞𝐢𝐧𝐠 𝐨𝐤𝐚𝐲 𝐢𝐬 𝐨𝐤𝐚𝐲

https://actie.113.nl/fundraisers/alicia-gieskes 𝐍𝐋: Voordat ik m’n verhaal begin, moet ik helaas mededelen dat ik niet alles mag vertellen door privé omstandigheden in mijn omgeving. Mochten er vragen zijn kan dit privé en kan ik evt meer informatie kan vrijgeven.   T begon allemaal eind 2021 begin 2022 ik zat niet lekker in m’n vel, het was corona dus je had ook geen sociale contacten voor afleiding. Er gebeurde veel in m’n omgeving. Mijn oma kreeg borstkanker, mijn moeder was ziek & ik ben niet met m’n biologische vader opgegroeid, maar met mijn stiefvader die mij vanaf kleins af aan heeft opgevoed, in dat jaar zocht ik ook contact met m’n biologische vader. Het was een succes, want ik heb nog contact met hem en zijn gezin/familie. Maar het was heel zwaar mentaal.   Ik werd in september 2022 ook met spoed geopereerd, wat 6 maanden heeft geduurd voordat ik volledig gerevalideerd was…  Ik was in die periode heel depressief want er speelde van alles en doordat ik zoveel pijn ervaarde, ik niets zelf kon, last had van depressie en ik niet naar school kon werd het van kwaad tot erger. Door alles was mijn thuissituatie niet ideaal, want ik was boos op iedereen, omdat ik de controle over mezelf verloren was. Ik deed aan zelf beschadiging en zag het leven niet meer zitten. Ik zag het nut van mij bestaan niet in, ik wilde hier niet meer zijn.   Na vele therapie sessies & alle trauma verwerkingen ben ik hier (deels) uitgekomen. Dat het beter gaat, ja! Maar het is nog steeds niet altijd gemakkelijk.   Ik weet dat er meerdere jongeren kampen met mentale problemen, maar zich er voor schamen! Ik deed dat ook, ik schaamde me omdat ik dacht dat ik de enige was, en dat het maar even was en zo over is, Maar geloof me, je bent niet alleen! En het is niet zomaar over zonder de juiste hulp..   Mocht je een verhaal willen delen met mij omdat ik iemand ben die je niet goed kent, of je kent me juist wel goed en wilt een verhaal kwijt aan mij? Doe dat vooral, ik zal je niet oordelen. Er is geen goed of fout en je verhaal zou volledig anoniem blijven. Mocht je, je verhaal nou willen delen met mij? Dit kan via mijn instagram: Aliciagieskes_    Bedankt voor het lezen van mijn verhaal.   Liefs, Alicia Gieskes🩷

Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor preventie van suïcide. Onze missie is een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. Jaarlijks voorkomen wij met elkaar vele suïcides, wanneer zelfdoding beter bespreekbaar wordt.